The Vine House

2009 / ARCHITECTURE

group project with
Aditi Veena Gupta

The brief was to design a sustainable tree house, necessarily elevated from the ground. The design was to be a holiday retreat for a married couple and their two teenage children, the husband an author and the wife a painter. Participants were free to choose their site and tree.

The idea was to separate spaces according to their respective functions.

The vine house is inspired from climbers. The structure of the vine house is like a spiral which is open to both the outside and the inside. The vine house can be modeled according to the client’s wishes, and also according to the shape of the tree.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s